A Husqvarna a világ egyik vezető gyémántszerszám-fejlesztője és gyártója betonban és egyéb építőanyagokban történő vágásra és fúrásra. Világszerte több millió gyémánt-szerszámot szállítunk le –vágótárcsákat, fúrókoronákat, köteleket és csiszoló-szerszámokat –professzionális vállalkozók, szakemberek és szerszámkölcsönző vállalatok számára. Egy Husqvarna gyémántszerszám mindig biztonságos megoldás. Ha nem biztos benne, hogy melyik szerszámot válassza egy adott munkához, csak kövesse a táblázatos formátumú javaslatainkat, vagy lépjen kapcsolatba a Husqvarna szakkereskedőjével.

GYÉMÁNTSZERSZÁMOK BÁRMILYEN IGÉNYHEZ

Ha Ön olyan betonvágó szakember, aki teljes munkaidőben vág és fúr, akkor más igényeket támaszt a gyémántszerszámokkal szemben, mint például az útépítő vagy mélyépítő vállalkozó. Annak érdekében, hogy Ön megtalálja a munkájához legjobban illő szerszámot, a Husqvarna gyémántszerszámokat három teljesítménykategóriába soroltuk: arany, ezüst és bronz.

 

 

Arany

A Husqvarna arany szintű gyémántszerszámokat specialisták számára fejlesztettük ki. Intenzív professzionális felhasználásra, speciális alkalmazásokhoz. Maximális vágási sebesség és kopásállóság a nagy igénybevételű vágás, csiszolás és fúrás során.

Ezüst

A Husqvarna ezüst szintű gyémántszerszámokat általános vállalkozók számára fejlesztettük ki. Professzionális felhasználásra, általános alkalmazásokhoz. Gyors vágási sebesség és hosszú élettartam, bármilyen vágás, fúrás és csiszolás során.

Bronz

A Husqvarna bronz szintű gyémántszerszámokat alkalmi felhasználók számára fejlesztettük ki. Kiváló ár-érték arány általános vágás és fúrás során.

 

 

Javaslatok:

Keményebb anyagban történő vágás esetén a lágyabb kötéssel rendelkező szerszám a legjobb, mivel a gyémántok hamarabb felszínre kerülnek, ami gyorsabb vágást jelent. Puhább vagy csiszoló hatású anyagban való munka esetén a keményebb kötéssel bíró szerszám a legjobb, mivel az jobban ellenáll a súrlódásnak. Az alábbi jelölés szemlélteti, hogy egy adott szerszám mennyire megfelelő a különféle anyagok esetében:

••• = Optimális

•• = Jó

• = Elfogadható

— = Nem javasolt

A javaslatokat tartalmazó ábrákat a termék- táblázatban, illetve a weboldalunkon elérhető interaktív Szerszám útmutatóban találja meg. A szerszámok csomagolásán egyértelműen látszik, hogy például egy tárcsa milyen anyaghoz van optimalizálva.

GYÉMÁNTSZERSZÁMOK KÉZI DARABOLÁSHOZ

A Husqvarna mindenféle építőanyagban történő vágáshoz kínál gyémántszerszámokat, minden típusú kézi darabolóhoz, a speciális berendezésektől kezdve, mint gyűrűs és láncvágók, a kevésbé rendszeres vágáshoz használatos standard gyémánttárcsákig. A gyémánttárcsával szemben támasztott követelményeket az alkalmazás, a vágandó anyag és a használandó gép határozzák meg. Ezért a gyémánttárcsa-választékunkat különböző szintekre osztjuk, egyértelműen megjelölve azokat, így Önnek még könnyebb kiválasztani a vágáshoz optimális tárcsát.

 

 

Forradalmi gyémántszerszám-technológia az első rangú vágási kapacitásért és tartósságért

A DiagripTM technológiának köszönhetően a gyémántok különleges kezelést kapnak és optimálisan helyezkednek el a szegmensekben, így mindegyik gyémánt maximális hatékonysággal dolgozik. Vágás közben a gyémántok egyenletesen kerülnek használatba és egyenletesen kopnak, így a tárcsa éle egyenletes és erős marad, főleg kemény anyag, például vasbeton, vágása esetén. Ez gyorsabb és zökkenőmentesebb vágást jelent mindenféle építőanyagban.

Speed Bridge

Az Elite-Cut tárcsák esetében egy különleges Speed Bridge (szegmenshíd) került bevezetésre a szegmensek között. Ez a fajta kivitelezés az alacsonyabb oldalirányú súrlódás, a jobb hűtés és a hatékonyabb porelszívás révén tovább javítja a vágás sebességét és egyenletességét. A híd színe jelzi, hogy a tárcsa milyen anyaghoz van optimalizálva.

KÉNYELEM ÉS BIZTONSÁG A HUSQVARNA OKOS TÁRCSÁKKAL

A Husqvarna okos tárcsák számos intuitív és azonnal felismerhető mutatóval rendelkeznek a fokozott biztonság és teljesítmény érdekében. A tárcsák olyan funkciókkal vannak ellátva, mint például az alkalmazás jelölése, amely biztosítja, hogy mindig a megfelelő tárcsát használja a megfelelő munkához, a kopásjelző, amellyel minimálisra csökken a tapadás vagy visszacsapás miatti baleset kockázata, valamint a tárcsa forgásirányát jelző nyíl, amely elősegíti, hogy mindig megfelelően szerelje fel a tárcsát. Bérleti vállalkozás esetén a szegmens kopásjelzők segítenek nyomon követni a felhasználások közötti teljes kopást, így könnyen eldönthető, hogy mikor van szükség új tárcsára.