A betonport és az iszapot biztonságosan és hatékonyan el kell távolítani, hogy megvédje Önt és környezetét. A Husqvarna útmutatása, szaktudása és teljesen integrált nagy teljesítményű berendezései hatékony segítséget nyújtanak a por és iszapkezeléséhez, és lehetővé teszik, hogy termelékeny maradjon a szabályok és előírások maradéktalan betartásával.

Azáltal, hogy a betonvágás, -fúrás és -csiszolás területén rendelkezésre álló szakértelmét a por-és iszapkezelés csúcstechnológiájával kombinálja, a Husqvarna egyedi módon képes egyszerűen használható megoldásokat biztosítani. A por és iszap hatékonyabb kezelése jobb munkamódszereket jelent.

A Husqvarna nagy igénybevételre tervezett por- és iszapkezelő berendezéseinek kínálata az építőipar minden igényét és alkalmazási területét lefedi – a kisméretű 1 fázisú H osztályú porelszívóktól a hatékony iszapelszívókon át a nagy, 3 fázisú H osztályú porelszívókig. Az egészséges munkakörülmények biztosításához szükséges berendezéseket a HEPA H13 szűrőkkel ellátott egyszerűen hordozható légtisztítók egészítik ki.

Mit jelent a ‘H’ osztályú porelszívó?

A nedves és száraz porelszívók tesztelésére vonatkozó nemzetközi szabványok (IEC-60335-2-69, EN-60335-2-69) három kategóriát tartalmaznak – az ’L’ jelentése alacsony, az ’M’ közepes és a ’H’ magas –, amelyek közül a ’H’ kategória a legszigorúbb (nem összetévesztendő a HEPA H13 ’H’ betűjével). A Husqvarna S 26, S 36 és T 7500 modellek a ’H’ kategóriába tartoznak.

Mi az a Hepa H13 szűrő?

A HEPA egy rövidítés, a jelentése nagy hatékonyságú részecske-légszűrő (High Efficiency Particulate Air filter). A szigorú HEPA szabvány (EN 1822-1) a szűrés hatékonysága alapján különböző szinteket tartalmaz (E10–H14). A Husqvarna a H13 szintet alkalmazza, amely a 0,15–0,30 μm méretű részecskék akár 99,95%-át képes kiszűrni. Ezt a részecskeméretet a legnehezebb elválasztani – mind a nagyobb, mind a kisebb részecskéket egyszerűbb kiszűrni. Ezenkívül a Husqvarna minden szűrőt külön-külön tesztel a szállítás előtt, hogy a szűrő valóban megfelel a HEPA H13 szabványnak.

A POR BIZTONSÁGOSABB ÉS HATÉKONYABB KORDÁBAN TARTÁSA CÉLJÁBÓL AJÁNLOTT MUNKAMÓDSZEREK

A por kordában tartásának egyik legjobb eszköze a víz. Ha van rá mód, elegendő víz használatával közvetlenül a keletkezés helyén megkötni a port nedves vágás/fúrás során. Ha egy iszapelszívó berendezéshez iszapgyűjtőt csatlakoztat, tisztán tarthatja a munkaterületet. Ha a helyszínen nincs lehetőség víz használatára, a vágó-/fúró-/csiszoló berendezést beépített porgyűjtővel vagy szorosan csatlakoztatott porelvezetővel kell használni, amely közvetlenül a keletkezés helyén gyűjti be a port. Ezt az eszközt az adott munkához megfelelő légáramot és kapacitást kínáló H osztályú porelszívóhoz kell csatlakoztatni, és HEPA H13 szűrőkkel is el kell látni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nedves vágás/fúrás során a port közvetlenül a keletkezés helyén tudja megkötni vízzel. Ha egy iszapelszívó berendezéshez iszapgyűjtőt csatlakoztat, tisztán tarthatja a munkaterületet.

A munkaterület takarítása során a padló tisztítására seprű helyett lehúzó lapátot használjon. Porelszívás során mindig HEPA H13 szűrőkkel ellátott H osztályú porelszívót használjon. Ha kiegészítőként egy vagy több hatékony HEPA H13 szűrővel ellátott hordozható légtisztítót használ, egyszerűen gondoskodhat a levegőben található belélegezhető por további csökkentéséről, és még jobban védi dolgozóit a munkaterületen. Az intenzív vagy hosszú távú védelem érdekében, a kezelőnek légzésvédő maszk viselése ajánlott.

MEGJEGYZÉS: A szokásos/háztartási porszívók nem képesek a belélegezhető porszemek elszívására, azokat ne használja erre a célra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a száraz vágást/fúrást beépített porgyűjtő eszközzel végzi, a port közvetlenül a keletkezés helyén gyűjti össze. Az adott munkához megfelelő légáramot és kapacitást kínáló HEPA H13 szűrővel ellátott H osztályú porelszívó összegyűjti a port. A helyiségben az óránként 6-10-szeres légcserét egy vagy több HEPA H13 szűrővel ellátott hordozható légtisztítón szűrjük át.